Stage jméno: Kang Daniel

  Datum narození: 10.12.1996


Místo narození: Busan, KR
  Výška: 180 cm
  Znamení: Střelec
  Krevní skupina: A

 


Kang Daniel je jihokorejským zpěvákem znám svou účastí v survival programu Produce 101 Season 2, kde se umístil na prvním místě a následně se stal členem skupiny WANNA ONE.

Narodil se v Busanu jako Kang Eui Geon. Nemá žádného sourozence. Své jméno se rozhodl změnit kvůli obtížnosti jeho výslovnosti. Na návrh učitele se začal věnovat tanci, kterému propadl. Předtím, než se stal trainee ve společnosti MMO Entertainment působil pod B2M Entertainment.
 

2017 - 2018 Produce 101 Season 2 & WANNA ONE


Kang Daniel reprezentoval společnost MMO Entertainmnet v Produce 101 Season 2. Ve finálové epizodě se umístil na prvním místě a stal se centrem nově vzniklé skupině WANNA ONE spadající pod YMC Entertainment. Se skupinou debutoval 7. srpna 2017 skrze mini album 1×1=1 (To Be One). V době debutu se stal stálým hostem pilotní řady MBC variety show nazvané It's Dangerous Beyond The Blankets, kde vytvořil oblíbené duo s Xiuminem ze skupiny EXO. Jeho interakce s rapperem LOCO jsou také pověstné. Stejný měsíc se objevil na obálce magazínu Weekly Chosun. Rozhovor s magazínem se zabýval jeho popularitou u široké veřejnosti. Po ukončení propagací debutového mini alba se stal první mužskou celebritou na obálce magazínu InStyle Korea. Sledovat jsme jej mohli ve variety show Master Key. Za svou účast získal ocenění The Rookie Award (Variety Category) během The 2017 SBS Entertainment Awards.

V roce 2018 se věnoval několika sólo aktivitám. V hudebním videu skladby Days Without You od legendárního dua Davichi si zahrál hlavní mužskou roli. Podílel se na natáčení druhé řady variety show It's Dangerous Beyond The Blankets. Během The 2018 MBC Entertainment Awards získal ocenění The Rookie Award (Variety Category). Rovněž se podílel na propagacích WANNA ONE. Stal se součástí Triple Position, společně s Kim Jaehwanem a Park Woojinem. Tato unit byla utvořena pro mini album skupiny nazvané 1÷x=1 (Undivided). Skladbu Kangaroo zmiňované unit produkoval ZICO. Během The 2018 Mnet Asian Music Awards vybrala Triple Position ocenění Best Unit Award. Smlouva skupině WANNA ONE oficiálně vypršela 31. prosince 2018.
 

2019 Právní spor s LM Entertainment, založení KONNECT Entertainment a sólo debut


V lednu se věnoval postupnému ukončování aktivit WANNA ONE. Koncem měsíce oznámil, že společně s Yoon Jisungem podepsal exkluzivní smlouvu se společnosti LM Entertainment. Nicméně 21. března požádal o rozvázání smlouvy s LM Entertainment. Jako důvod uvedl, že společnost prodala různé práva obsažené v exkluzivní smlouvě třetí straně bez jeho souhlasu. V průběhu právní bitvy vyšlo najevo, že touto třetí stranou je společnost MMO Entertainment. Okresní soud v Soulu rozhodl ve prostěch Kang Daniela. Exkluzivní smlouva se společností byla pozastavena. Znamená to, že polečnost LM Entertainment nesí zasahovat do jeho aktivit, nesmí vyjednávat ani podepisovat smlouvy jeho jménem nebo požadovat, aby vykonával činnost v jejím zastoupení. Protože společnost podala námitku, není první boj zcela u konce. Dne 10. června bylo oznámeno, že založil společnost KONNECT Entertainment, zaměřenou výhradně na jeho aktivnity. Rovněž přislíbil fanouškům brzký návrat. Dne 11. července Okresní soud v Soulu zamítl námitku společnost LM Entertainment. Téhož dne bylo odhaleno, že sólo debut Kang Daniela nastane 25. července.

Debutové album color on me, které Kang Daniel označuje za speciální, obsahuje celkem pět skladeb a to Intro (Through the night), Color, What are you up to, Horizon a I HOPE. Kang Daniel se odílel na napsání textů čtyř z nich.





ZDROJ: wikipedia.org/wiki/Kang_Daniel

TOP0 článků

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
1,3%
Čína
46,9%
Japonsko
34,8%
Vietnam
5,4%
Thajsko
8%
Filipíny
0,5%
Indie
0,5%
Singapur
0,6%
Mongolsko
0,3%
Jiná
1,8%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9