ALi

Autor Eunka, 22.03.2019
Alba Soul-Ri: A Town With Soul, ALi Immortal, After The Love Has Gone, Eraser, Turning Point, White Hole, Expand
Aktivní 2009 - současnost
instagram.com/ali_korean/
Umělecké jméno: ALi 알리
Pravé jméno: Cho Yong Jin 조용진
Povolání: Zpěvačka, herečka
Datum narození: 20. listopadu 1984
Znamení: Štír


ALi nebo Ali je známá korejská zpěvačka, která kromě zpěvu a skládání písní, hraje na piano a studovala tradiční korejskou hudbu Pansori. Její umělecké jméno bylo inspirováno slavným boxerem Muhammadem Alim. Vystudovala Univerzitu Dankook. Působila jako profesorka na Technical Arts College v Soulu.

Během studia byla součástí skupiny Desamulnori, která používala čtyři bicí nástroje typické pro Koreu. Jako zpěvačka debutovala v roce 2009. Získala si uznání za jedinečný hlas a talent. Slávu si získala i díky vystupování v populárním pořadu Immortal Songs 2 na KBS2. Její debutové album dostalo název After the Love has Gone.



Své první dlouhohrající album Soul-Ri: A Town With Soul vydala v prosinci 2011, dva roky po svém oficiálním debutu. Nacházela se na něm píseň Na Young, která byla velmi kritizována, neboť odkazovala na případ sexuálního napadení. Zpěvačka později přiznala, že i ona sama byla obětí sexuálního útoku. Po vydání alba uspořádala první sólový koncert.

Také spolupracovala s hip hopovým duem Leessang. Nazpívala s nimi například písně Ballerino a I'm Not Laughing. Spolupracovala i s jinými umělci a nazpívala též nespočet OST k seriálům. Objevila se i v oblíbené show King of Mask Singer.



O svém soukromém životě nikdy příliš nemluvila. Raději se soustředí na hudbu. V březnu roku 2019 však prostřednictvím instagramu oznámila, že má přítele. Provdala se za něj 11. května v soulské katedrále anglikánské církve. Dne 11. září oznámila, že porodila prvního potomka.


Filmografie:
TV Drama:

2012 Kpop The Ultimate Audition
2015 Perseverance, Goo Hae Ra


ZDROJ: en.wikipedia.com, drama.fandom.com
FOTO: blog.daum.net, dkpopnews.net 

TOP0 článků

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
1,3%
Čína
46,9%
Japonsko
34,8%
Vietnam
5,4%
Thajsko
8%
Filipíny
0,5%
Indie
0,5%
Singapur
0,6%
Mongolsko
0,3%
Jiná
1,8%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9