IZ*ONE

Autor Xiunka, 29.10.2018
Alba Color*Iz, Heart*Iz
Členové Eunbi, Sakura, Hyewon, Yena, Chaeyeon, Chaewon, Minju, Nako, Hitomi, Yuri, Yujin, Wonyoung
Aktivní 2018 - současnost
iz-one.co.kr/en/
youtube.com/channel/UCe_o...
facebook.com/official.izo...
twitter.com/official_izon...
instagram.com/official_iz...
twitter.com/staff_izone
IZ*ONE je projektová skupina spadající pod společnost Off the Record Entertainment tvořená korejskými a japonskými členkami, která vznikla na základě survival pořadu Produce 48. Korejský debut se uskutečnil 29. října 2018 s prvním mini albem Color*Iz společně s hudebním videem titulní skladby La Vie en Rose. Japonský debut poté 6. února 2019 se singl albem Suki to Iwasetai.

Pojmenování skupiny navrhli fanoušci na oficiální webové stránce Produce 48. Z návrhů zaslaných fanoušky poté vybrala oficiální pojmenování společnost J ENM. IZ je číselné označení pro číslovku 12, pocta počtu členek, zatímco ONE znamená, že jednají jako jedna skupina. Hvězdička mezi IZ a ONE symbolizuje astrologické znaky zvěrokruhu.

Produce 48 – debut

Survival pořad Produce 48 znamenal spolupráci mezi producentským týmem Produce 101 a japonskou idol skupinou AKB48. Z počátečních devadesáti šesti účastnic bylo nejlepších dvanáct vyhlášeno prostřednictvím živého vysílání. V září 2018 společnost Off the Record Entertainment oznámila, že převezme správu skupiny od Stone Music a Pledis. Všechny japonské členky pozastavily své činnosti ve 48 skupinách a změřily se pouze na propagace s IZ*ONE.

Debutové mini album s titulní skladbou La Vien en Rose bylo vydáno 29. října 2018. Vstupenky na debutovou showcase nesoucí název Color*Iz Show-Con se vyprodaly do tří minut od zahájení prodeje. Skupina své první oficiální vystoupení v hudebním pořadu uskutečnila 1. listopadu v M Countdown. Deset dní po debutu skupina získala svou první výhru v hudebním pořadu a zlomila tak rekord nejrychlejšího vítězství dívčí skupiny.



Během udílení cen Mnet Asian Music Awards, Golden Disc Awards a Seoul Music Awards získala skupiny ocenění Nováček roku.

Dne 6. prosince společnost oznámila, že skupina podepsala smlouvu s EMI Records, labelem Universal Music Japan.

2019 - 2020

20. ledna 2019 skupina uspořádala japonskou showcase v rámci propagací jejího japonského debutového singl alba Suki to Iwasetai. Pět dní po této události bylo zveřejněno hudební video. Oficiálně byl singl vydán až 6. února.



Dne 1. dubna vydala skupina druhé korejské mini album Heart*IZ s titulní skladbou Violeta. Ve dnech 7. až 9. června děvčata uspořádala v Soulu své první sólo koncerty Eyes On Me. Poté, co byly první dva dny koncertů vyprodány, přidala společnost ještě jeden koncertní den.    

V červenci skupina vydala své druhé japonské singl album Buenos Aires, které obsahuje skladby Buenos Aires, Tomorrow a také samozřejmě jejich instrumentální verze. Dále obsahuje také písně Target, Boyfriend nebo Human Love. Třetí skladba se liší podle verze singl alba. Verze A a B obsahuje navíc DVD, na kterém nalezneme hudební videa skladeb Buenos Aires a třetí skladby, čili Target nebo Boyfriend. Verze WIZ*ONE neobsahuje DVD.

V září si fanoušci mohli vychutnat poslech třetího japonského singl alba Vampire, ve kterém se děvčata stala královnami noci a podmanila si všechny.

Koncem října skupina oslavila své první výročí debutu. Děvčata během oslav slíbila, že se zanedlouho vrátí na korejskou hudební scénu s něčím velkým. O pár dní později byl prostřednictvím videa nazvaného 'Concept Trailer : When IZ your BLOOMing moment?' oznámen comeback s albem BLOOM*IZ.

Skupiny se bohužel dotkl skandál, který započal ukončením čtvrté řady Produce 101. Comeback byl odložen, děvčata přerušila veškeré aktivity a stáhla se do ústraní. Koncem roku ředitel společnosti CJ ENM pořádal tiskovou konferenci, během které se formálně omluvil za manipulování s hlasy. Rovněž oznámil, že televizní stanice Mnet se vzdá veškerých zisků vztahujících se ke skupině.

Koncem ledna byl potvrzen návrat skupiny s albem BLOOM*IZ..

TOP0 článků

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
1,3%
Čína
46,9%
Japonsko
34,8%
Vietnam
5,4%
Thajsko
8%
Filipíny
0,5%
Indie
0,5%
Singapur
0,6%
Mongolsko
0,3%
Jiná
1,8%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9