Jméno: James Lee
Korejské jméno: Lee Joo Hyun
Povolání: Zpěvák, muzikant
Datum narození: 9. června 1988
Místo narození: Los Angeles, Kalifornie, USA.
Výška: 190 cm
Váha: 77 kg
Krevní skupina: A
Znamení: Blíženci
Agentura: Sands Media LLC

 
James stylizováno jako J/MES, celým jménem James Lee, korejsky Lee Joo Hyun (이주현) je korejsko-americký zpěvák, který se narodil 9. června 1988 v Los Angeles v Kalifornii, USA. 

V roce 2009 se připojil k jihokorejské kapele Royal Pirates a v roce 2013 oficiálně debutoval po boku Moona a Sooyoona. V roce 2015 utrpěl nehodu, při které mu skleněná stěna v restauraci zranila rameno a téměř amputovala levou ruku v zápěstí. Ruku se naštěstí podařilo zachránit a James v kapele vyměnil baskytaru za klávesy. Bolest mu ale nedovolovala v hraní pokračovat a tak v roce 2017 musel ze zdravotních důvodů kapelu opustit.


Když se po odchodu z kapely vrátil do Kalifornie, podstoupil celkem pět operací zápěstí a také spoustu rehabilitací. Během své léčby napsal několik písní, které chtěl vydat na CD a také k nim natočit hudební video, proto v únoru 2018 otevřel projekt na Kickstarteru. Během poloviny prvního dne se podařilo splnit cíl projektu. Dne 26. července 2018 vyšlo mini album The Light  EP a den nato, 27. července 2018, vyšlo také hudební video ke stejnojmenné písni The Light

Titulní píseň The Light je píseň, jejíž text je založen na osobních zkušenostech Jamese a má nám pomoci najít světlo, které by prozářilo svět plný temnoty. Kromě MV k této písni, vydal James ještě i videoklipy k písním Let's Get Away a Up.



Ani v roce 2019 James nezahálel. Na jaře a v létě vydal singly MAD, Anxiety, Combat a Falling. Spolupracoval tak s umělci jako jsou Neko, Song Ji Eun a Kevin. V březnu roku 2020 vydal album s názvem Castles, které obsahovalo 7 skladeb.


ZDROJ: rollingstoneindia.com, kickstarter.com, soompi.com
FOTO: allkpop.com, instagram.com/jamesjhl

TOP0 článků

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
1,3%
Čína
46,9%
Japonsko
34,8%
Vietnam
5,4%
Thajsko
8%
Filipíny
0,5%
Indie
0,5%
Singapur
0,6%
Mongolsko
0,3%
Jiná
1,8%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9