Kim Sohyang

Autor AngryDaeguni, 20.07.2018
Alba 소향, Letter to the sky, Butterly, Dream, 15th anniversary album
Aktivní od r. 1996
cafe.daum.net/sohyang
Jedná se o jihokorejskou zpěvačku narozenou 5.4. 1978, jež si klade za cíl povzbudit a potěšit každého, kdo si prochází těžkým obdobím. 

Sohyang původně o profesionální kariéře zpěvačky vůbec neuvažovala. Od malička chodívala do místního sídla křesťanské komunity, kde s jejími ostatními členy zpívala náboženské písně. Zlom nastal, když Sohyang byla ve třetím ročníku střední školy. V té době se její rodiče rozváděli a Sohyang to velmi trápilo. Pro uklidnění a povzbuzení si puštěla písně Whitney Houston, Mariah Carey a Céline Dion; tehdy si také uvědomila, že stejně jako ony chce lidem poskytovat útěchu a naději.

I když byla poznamenána rozvodem rodičů, později i rakovinou děložního čípku, která jí vzala možnost otěhotnět, zůstala, jakou byla, a ještě více pro ostatní zpívala. I když jí prý mnoho amerických společností nabízelo pracovní smlouvu s přimo nechutně velkým platem, vždy odmítla a stále zpívá v kostelech, na charitativních akcích a na vlastních koncertech lidem pro útěchu a klid na duši, pro Boha a sobě pro radost.

TOP0 článků

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
1,3%
Čína
46,9%
Japonsko
34,8%
Vietnam
5,4%
Thajsko
8%
Filipíny
0,5%
Indie
0,5%
Singapur
0,6%
Mongolsko
0,3%
Jiná
1,8%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9