Ex Battalion

Autor AsianStyle, 16.05.2018
Alba X
Členové Bosx1ne, Flow-G, Skusta Clee, Brando, Emcee Rhenn, King Badger (Jon Gutierrez), KentMNL, Bullet-D, Mckoy, Jekkpot, Cent, Hudass, Jnske
Aktivní 2016 - současnost
youtube.com/user/ExBattal...
facebook.com/OfficialExBa...
Ex Battalion (obvykle zkracováno na Ex B) je hip hopová skupina z Filipín. Skupinu založil Bosx1ne, člen skupiny, který píše většinu písní. Skupina získala spoustu pozornosti po vydání několika hitů, mezi kterými byly Hayaan Mo Sila, který dosáhl na druhou příčku hitparády Billboard Philippine, a No Games, který byl desátý. 

Vznik
Neoficiálně skupina vznikla již v roce 2012, kdy se Bosx1ne, Jekkpot a Cent ještě jako skupina kamarádů zúčastnili několika rap battlů. Během následujících let se postupně přidávali další členové.

V únoru 2016 skupina oficiálně vstoupila na hudební scénu jako Ex Battalion a vydali své debutové album X společně se singlem Kakaiba, který Ex B doslova katapultoval na vrchol. 



25. září 2016 vydali další singl s názvem No Games. Videoklip k tomuto singlu se na Filipínách stal instantním virálem.



6. prosince 2016 vydala skupina singl Tell Me, ve kterém se ukázala Tina Fowler, jedna z významných osobností sociálních médií na Filipínách.



7. listopadu 2017 oznámil jeden z členů, JRoa, že má v úmyslu opustit skupinu. Před odchodem prohlásil, že skupina bude skvělá s ním i bez něj. Ostatní členové jeho odchod klidně přijali a popřáli mu mnoho štěstí do budoucna. A v ten samý den také Ex B vydali další hit, který nese název Hayaan Mo Sila a hned první víkend se umístil na páté příčce Billboard Philippine Top 20. 



3. ledna 2018 narazila skupina na první problémy. Jejich velký hit Hayaan Mo Sila byl stažen z Youtube a všech streamovacích služeb a to kvůli tomu, že skupina nedodržela smluvní podmínky s producentem písničky, který vystupuje pod jménem Diamond Style. Nicméně kapela rychle kontaktovala producenta a snažila se problémy co nejrychleji vyřešit. A to se úspěšně podařilo.

12. února 2018 Ex B vydali další singl, který se jmenuje South Boys. Do několika hodin se jejich písnička a videoklip dostaly na první místo v Youtube trendech na Filipínách.



13. února 2018 skupina podepsala kontrakt s Ai-Ai delas Alas, filmovou a televizní hvězdou, a ta se stala první oficiální manažerkou Ex Battalion.

TOP0 článků

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
1,3%
Čína
46,9%
Japonsko
34,8%
Vietnam
5,4%
Thajsko
8%
Filipíny
0,5%
Indie
0,5%
Singapur
0,6%
Mongolsko
0,3%
Jiná
1,8%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9