Han Dong Geun

Autor Eunka, 05.05.2017
Alba Your Diary, Broken People
Aktivní 2012 - současnost
www.youtube.com/channel/U...
www.youtube.com/channel/U...
twitter.com/_donny_han
instagram.com/donny_dongg...
Jméno: Han Dong Geun 한동근
Povolání: Zpěvák
Datum narození: 9. května 1993
Místo narození: Gumi, Gyeongsangbuk-do, Jižní Korea
Znamení: Býk


Han Dong Geun se stal známým díky vítězství v soutěži Birth of a Great Star 3 od MBC. Poté podepsal smlouvu s Pledis Entertainment, kde se připravoval na oficiální debut. Tohoto debutu se dočkal 30. září 2014, kdy vydal singl s názvem Making a New Ending For This Story. Společnost Pledis o něm řekla, že je zaujal svým silným hlasem a jedinečností, kterou si hodlá udržet, stejně jako svůj hudební styl.

Další singl Unread vydal 9. prosince téhož roku a na jaře 2015 nazpíval duet Between Us spolu s Jung Ah ze skupiny After School. V dubnu 2016 se objevil v populárním pořadu King of Mask Singer a krátce na to vydal další singl s názvem Amazing You. Ten samý rok také na Asia Artist Awards obdržel cenu "Vycházející hvězda".



Zpěvák je velmi odvážný, neboť v show Happy Together přiznal, že již několik let trpí epilepsií a musí brát léky. Několikrát zkolaboval a po probuzení si na nic nepamatoval. V Koreji je tato nemoc často vnímána negativně, přesto se nebál svěřit veřejnosti.

Mnoho fanoušků si získal také účastí v pořadu Duet Song Festival. První album nazvané Your Diary vydal 5. května 2017. Album obsahovalo 10 stop a titulní balada Crazy se mimořádně povedla. Dne 4. prosince téhož roku vydal mini album Broken People.



Koncem roku 2019 opustil společnost Pledis a podepsal smlouvu s agenturou Brand New Music. Dne 29. prosince pak vydal singl I′ve Been Waiting for You.

​FOTO:  es.drama.wikia.com

TOP0 článků

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
1,3%
Čína
46,9%
Japonsko
34,8%
Vietnam
5,4%
Thajsko
8%
Filipíny
0,5%
Indie
0,5%
Singapur
0,6%
Mongolsko
0,3%
Jiná
1,8%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9