Moon Hee Jun

Autor Eunka, 12.02.2017
Alba Alone, Messiah, Legend, The Best: Soaring For A Dream, Triple X, Special Album
Aktivní 1996 - současnost
www.koengroup.co.kr/conte...
Jméno: 문희준 Moon Hee Jun
Povolání: Zpěvák, skladatel, moderátor, herec
Datum narození: 14. březena 1978
Výška: 170 cm
Váha: 62 kg
Krevní skupina: B
Znamení: Ryby
Rodina: Manželka So Yul (Crayon Pop)


Debutoval jako leader kdysi populární skupiny H.O.T. Byl druhým členem, kterého společnost SM vybrala na konkurzu. Skupina debutovala v roce 1996, když vydala album We Hate All Kinds of Violence. Ačkoli se namočila do skandálu s plagiátorstvím, dosáhla slávy za pomoci hitu Candy and We Are the Future. Moon byl známý tím, že pro skupinu skládal hudbu a psal texty. Skupina se bohužel v roce 2001 rozpadla.  

Po rozpadu skupiny zůstal v SM entertainment a debutoval jako sólista. Chtěl si vybudovat kariéru rockového zpěváka, ale jeho první album Alone se dočkalo jen kritiky. Druhé album Messiah bylo příliš kontroverzní a zakázaly ho hned tři vysílací stanice. Po vydání alba Legend a také po kolekci hitů The Best: Soaring For A Dream, opustil v roce 2005 společnost SM. Poté si založil vlastní společnost PS Entertainment a po vydání alba Triple X odešel do armády.



Těsně před nástupem do armády podepsal smlouvu se SidusHQ. Na vojně působil jako moderátot KFN Korean Army Broadcast Music Talk Show, čímž si získal chválu a uznání mnoha korejských umělců. V roce 2008 vydal speciální album a o rok později první mini album Last Cry. V tom samém roce si zahrál v sitcomu Tae Hee, Hye Kyo, Ji Hyun a rozhodl se, že si od hudební scény na čas odpočine.

Začal být stále více známý jako moderátor. Například díky moderování populárního pořadu Immortal Songs 2. Na hudební scénu se vrátil až 18. ledna 2013, kdy vydal mini album Begins. S některými bývalými členy H.O.T působil v zábavní show Handsome Boys of the 20th Century. Byl také součástí zajímavého uskupení HotSechgodRG, které mělo u fanoušků úspěch. Mezi jeho členy patřili také Tony An, Chun Myung Hoon, Eun Ji Won a Danny Ahn. 



V roce 2015 podepsal smlouvu s KOEN Stars. V pořadu Happy Together prozradil, že se mu líbí ženy, které jsou o víc než deset let mladší než on. V listopadu 2016 vyšlo najevo, že je zasnoubený se So Yul ze skupiny Crayon Pop. Vzali se 12. února 2017 v hotelu Shilla v Soulu. Jejich dcera přišla na svět 12. května téhož roku.


Filmografie:
TV Drama:

2009 Tae Hee, Hye Kyo, Ji Hyun
2015 Perseverance Goo Hae Ra (cameo)


ZDROJ: es.drama.wikia.com, en.wikipedia.org
FOTO: stardailynews, photos.mk.co.kr

TOP0 článků

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
1,3%
Čína
46,9%
Japonsko
34,8%
Vietnam
5,4%
Thajsko
8%
Filipíny
0,5%
Indie
0,5%
Singapur
0,6%
Mongolsko
0,3%
Jiná
1,8%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9