Gugudan

Autor Eunka, 28.06.2016
Alba Act.1 The Little Mermaid, Act.2 Narcissus, Act.3 Chococo Factory, Act.4 Cait Sith, Act.5 New Action
Členové Mimi, Hana, Haebin, Nayoung, Sejeong, Sally, Soyee, Mina
Aktivní 2016 - 2020
www.jelly-fish.co.kr/sub/...
www.youtube.com/channel/U...
www.facebook.com/gu9udan
twitter.com/gu9udan
instagram.com/gu9udan
Gugudan 구구단 nebo také psáno gu9udan je osmičlenná dívčí skupina, která debutovala jako devítičlenná a spadá pod Jellyfish Entertainment. Leaderkou skupiny je Hana. Maskotem je roztomilá lištička, která se jmenuje Ggyu a má na práci to samé jako Rovix u VIXX. Vesele řádí na jejich oficiálním Twitteru. Oficiální název fanklubu zní: Dan-jjak neboli Dear Friend.

Podskupiny: Gugudan 5959 (OGUOGU) - Hyeyeon a Mina
                      Gugudan SEMINA: Nayoung, Sejeong a Mina

V lednu 2016 se Nayoung, Sejeong a Mina zúčastnily jako reprezentantky Jellyfish show Produce 101. Sejeong a Mina se umístily na 2. a 9. místě, a proto pak mohly debutovat jako členky skupiny I.O.I.
 


Začátkem června začaly kolovat zvěsti, že společnost chystá debut nové dívčí skupiny. Dne 13. června zástupce Jellyfish potvrdil, že je to pravda, a poté začala společnost dívky vždy po třech členkách představovat. O čtyři dny později byl byl zveřejněn i název skupiny v podobě gx9. 

Pak už se jen čekalo na debut. Toho jsme se dočkali 28. června, kdy dívky vydaly svoje první mini album Act. 1 The Little Mermaid a videoklip k titulní písni Wonderland. Koncept roztomilých mořských panen se jim rozhodně vydařil.



Trochu jiný koncept si dívky vyzkoušely u dalšího mini alba Act. 2 Narcissus, které vyšlo 27. února 2017. Hudební video k titulní písni  A Girl Like Me bylo krásně barevné a soustředilo se na dívčí krásu a šarm. Jednu ze šesti stop na albu složil pro dívky i Ravi z VIXX.

V červnu téhož roku oznámila společnost Jellyfish, že chystá první podskupinu. Ta dostala název Gugudan 5959 a tvořily ji nejmladší členky Hyeyeon a Mina. Dne 10. srpna vydaly svůj první singl nazvaný Ice Chu. Letní koncept plný sladkostí, zmrzliny a ovoce dívkám velmi seděl.

Na podzim je občas potřeba, aby se člověk zahřál čokoládou a tak se dívky inspirovaly známým románem i filmem Karlík a továrna na čokoládu. Fanoušky potěšily prvním singlem, který dostal název Act. 3 Chococo Factory a vyšel 8. listopadu spolu s MV k titulní písní Chococo. Tohoto comebacku se bohužel nemohla zúčastnit Soyee, kvůli zraněnému rameni.



Soyee si však fanoušci mohli užít při dalším comebacku, který se odehrál 1. února 2018. Dámy vydaly další singl, který obsahoval 4 stopy a dostal název Act.4 Cait Sith. Gugudan se inspirovaly keltskou mytologií a v MV k titulní písni The Boots ukázaly svůdné nohy ve vysokých botách.

V červenci se fanoušci dozvěděli, že Gugudan budou mít další podskupinu. Ta dostala název Gugudan SEMINA a tvoří ji Nayoung, Sejeong a Mina, které se účastnily i show Produce 101. Dne 10. 7. vydaly singl s názvem SEMINA a stejnojmennou titulní písní.

Koncem října skupina ohlásila, že chystá comeback, avšak vzápětí přišla smutná zpráva o tom, že Hyeyeon opouští skupinu ze zdravotních důvodů. Dívky budou tedy nadále působit jako osmičlenná skupina. Slíbeného comebacku s třetím mini albem Act.5 New Action se pak fanoušci dočkali 6. listopadu.

Dne 30. prosince společnost Jellyfish oznámila, že se skupina oficiálně rozpadla.

ZDROJ: en.wikipedia.org/wiki/Gugudan
FOTO: twitter.com/gu9udan

TOP0 článků

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
1,3%
Čína
46,9%
Japonsko
34,8%
Vietnam
5,4%
Thajsko
8%
Filipíny
0,5%
Indie
0,5%
Singapur
0,6%
Mongolsko
0,3%
Jiná
1,8%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9