Kajol, celým jménem Kajol Devgan, rozená Mukherjee, je oblíbená indická herečka. Narodila se 5. srpna 1974 v Bombaji. Jejím manželem je od roku 1999 známý indický herec Ajay Devgan s nímž má 2 děti.
 
Kajol se narodila ve filmařské rodině Mukherjee-Samarth. Její matkou je herečka Tanuja a otcem filmař Shomu Mukherjee. Herečkou je i její starší sestra Tanishaa Mukherjee.
 
Má za sebou velice úspěšnou kariéru a v indii patří k nejpopulárnějším herečkám. Je držitelkou mnoha ocenění, včetně několika cen FilmFare Awards. Spolu se svou tetou Nutam drží rekord za největší počet vyhraných cen FilmFare v kategorii Nejlepší herečka. Jejím asi nejčastějším hereckým partnerem je Shah Rukh Khan. Společně tvoří velice oblíbený filmový pár a jsou dobrými přáteli.
 
V roce 2011 jí vláda Indie udělila Padma Shri (4. nejvyšší civilní vyznamenání v Indii).


 
Kajolina herecká kariéra začala v roce 1992 v neúspěšném romantickém dramatu Bekhudi v době, kdy ještě studovala. Studium později zanechala a začala se věnovat své herecké kariéře naplno. První komerční úspěchy zaznamenala hned následující rok v thrilleru Baazigar. Tam si také poprvé zahrála vedle Shah Rukha Khana.
 
Následně se zvedl vítr a Kajol dostala hlavní ženskou roli v několika romantických dramatech. Jedním z nich byl také velice oblíbený a úspěšný film Dilwale Dulhaniya Le Jayenge (1995), kde si opět zahrála se Shah Rukhem Khanem. Dále následovali Pyaar Kiya To Darna Kya (1998), Pyaar To Hona Hi Tha (1998) a Kuch Kuch Hota Hai (1998), kde ji opět mohli diváci vidět po boku Shah Rukha. A další úspěšné filmy následovaly.


 
S manželem Ajayem Devgnem si Kajol zahrála v roce 1994 ve filmu Gundaraj. Média je ale kvůli jejich kontrastním osobnostem označila za nejméně pravděpodobný pár. Některá media pak po svatbě Kajol kritizovala za to, že se rozhodla „usadit“ na vrcholu své kariéry. Ovšem Kajol prohlásila, že bude i nadále točit filmy, jen trochu zvolní.
 
V roce 2001 Kajol poprvé otěhotněla, ovšem kvůli mimoděložnímu těhotenství o dítě přišla. Později se konečně poštěstilo a herečka 20. dubna 2003 porodila dceru Nysu. O sedm let později se páru 19. září 2010 narodil syn Yug.
 
Kromě herectví se Kajol angažuje také jako sociální aktivistka. Známá je hlavně díky své práci s vdovami a dětmi, za kterou v roce 2008 obdržela Karmaveer Puraskaar (Národní lidová cena za občanskou sociální spravedlnost a akce od lidu Indie. Tyto ceny jsou zřizovány konfederací nevládních organizací). 

Kajol a Shah Rukh Khan

FOTO: orissapost.com, thereveillenwu.com, pinterest.com

TOP0 článků

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
1,3%
Čína
46,9%
Japonsko
34,8%
Vietnam
5,4%
Thajsko
8%
Filipíny
0,5%
Indie
0,5%
Singapur
0,6%
Mongolsko
0,3%
Jiná
1,8%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9