April

Autor MonSimi, 16.08.2015
Alba Dreaming
Členové Ye Na, Chae Won, Na Eun, Jin Sol, Chae Kyung, Rachel
Aktivní 2015 - súčasnosť
dspmedia.co.kr/april/
www.youtube.com/channel/U...
www.facebook.com/APRIL.DS...
twitter.com/april_dspmedi...
https://twitter.com/april...


April (에이프릴) je jihokorejská 6-členná dívčí skupina patřící pod spoločnost DSP Media. Členkami jsou Ye Na, Chae Won, Na Eun, Jin Sol, Chae Kyun a Rachel. Děvčata debutovala 23. srpna 2015 původně jako 6-členná skupina s líderkou So Min, která však skupinu pár měsíců na to opustila. V roku 2016 taktéž skupina prošla změnami, když ji opustila další členka Hyun Joo a nahradila ji Chae Kyung spolu s Rachel.

Od 19. července byly členky postupně představované prostřednictvím YouTube. První představenou členkou byla líderka So Min. Hned po vydaní první členky přišla video ukázka s členkou Jin Sol. So Min byla taktéž členkou projektu Kara Project, až nyní  se ji, ale dostavila možnost debutovat ve skupině. Jin Sol je ale úplně nová tvář, protože předtím nepatřlia medzi Baby KARA.

Další tři členky, které byli tímto způsobem představené byly Na EunChae Won a Ye Na. Poslední členkou, kterou spoločnost představila, ale o pár dní později než ostatní členky byla Hyun Joo.
 

2015: Debut s Dream Candy, Snowman

 
Skupina debutovala s písní Dream Candy 23. srpna, ke které byl vydán první videoklip. O den později vydaly své první mini album s názvem Dreaming, které obsahuje 6 písní.

V listopadu skupinu opustila líderka So Min. Od té doby pokračovaly jako  5-členná skupina. 25. listopadu vyšlo single album Boing Boing s hlavní písní Muah! V únoru 2016 skupina prozradila název svého fan clubu, který zní Fineapple.

Na konci roku těsně před Vánocemi, 21. prosince, skupina stihla vydat Winter special pod názvem Winter Special Album Snowman. K písni taktéž vydaly roztomilý videoklip.
 

2016: Tinker Bell

 
Dne 27. dubna učinila skupina svůj první comeback od svého debutu s mini albem Spring a titulní skladbou Tinker Bell. Koncept nového alba je A.P.R.I.L, což neznamená jen název skupiny, ale též jsou to začínající písmena květin: A - apricot blossom (marhulový květ), P - peony (pivoňka), R - rose (růže), I - island poppies (mák holý) a L - lilly (lilie). Všechny tyto květy můžete vidět na obale albumu. 

Videoklip k písni Tinker Bell je také velmi jarní a členky v něm vystupují jako lesní víly. V říjnu skupinu opustila další členka Hyun Joo, z důvodu dlouhodobé nemoci, ale byla nahrazená dvěma novými členkami a to Chae Kyung a Rachel, díky kterým se původně 5-členná skupina stala už 6-člennou.
 

2017: Prelude, Mayday, Take My Hand

 
Dne 3. ledna se April vrátily s albumem Prelude a videoklipem k titulní písni April Story
Dne 19. května vydaly své druhé single album s názvem Mayday a zároveň videoklipy k titulní písni Mayday a písni Lovesick. Po čase se skupina vrátila v září 2017 s albem Eternity a videoklipem k titulní písni Take My Hand.


 

TOP0 článků

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
1,3%
Čína
46,9%
Japonsko
34,8%
Vietnam
5,4%
Thajsko
8%
Filipíny
0,5%
Indie
0,5%
Singapur
0,6%
Mongolsko
0,3%
Jiná
1,8%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9