Phantom

Autor Xiunka, 05.05.2015
Alba Hole In Your Face, Ice, Seaweed Soup, PHANTOM CITY, PHANTOM THEORY, Come As You Are, I Already Know, New Era, Phantom Power, Sky High, A Story About My Ex
Členové Hanhae, Sanchez, Kiggen
Aktivní 2011 - 2017
www.brandnewmusic.co.kr/a...
www.youtube.com/user/Bran...
www.facebook.com/bnmusic2...
twitter.com/Phantomism120...
http://cafe.daum.net/Phan...
Phantom, často stylizováno jako PHANTOM, je jihokorejské hip hopové trio se členy Kiggen, Sanchez a Hanhae. Vystupují pod křídly Brand New Music a WA Entertainment. Skupina má doposud na kontě osm singlů, dvě mini alba a jednu studiovou desku.
 
Neoficiální debut: 2011
Oficiální debut: 16. 8. 2012
Rozpad: 22. 12. 2017
 
Fanclub: Phantonism
Barva: -
 
Důležité události:
• 2011: 3 projektová videa, singl Hole In Your Face
• 2012: singly Ice a Seaweed Soup, mini album Phantom City
• 2013: mini album Phantom Theory, singly Come As You Are, I Already Know a New Era
• 2014: album Phantom Power, singly Sky High a A Story About My Ex
• 2015: Hanhae - album 365, Sanchez & Verbal Jint: Woman, Hanhae - Cloud
 

Pre-Phantom éra: HybReFine, Block B a sólo 
Sanchez a Kiggen původně pracovali pod Happy Face Entertainment od producentského dua E-Tribe, než se upsali Brand New Music. Oba se podíleli na electro-popovém hudebním projektu HybReFine. Kiggen také 3. září 2010 vydal studiovou desku Cosmic Dance, na titulní stejnojmenné skladbě se podílel i Sanchez. Hanhae býval trainee pro skupinu Block B a jeho jméno je často viděno na skladbách Zica.
 
Dvacátého prvního srpna 2011 vydal Verbal Jint hudební video teaser pro singl You Look Good, v kterém Sanchez dostal facku od zpěvačky NS Yoon-G. O devět dní později vyšlo celé MV, v němž se objevili všichni členové.
 

 
2011 - srpen 2012: Pre-Debut: Hole In Your Face
Sedmého září se trio předvedlo se svou první skupinovou prací jakožto projektové kapely. Jednalo se o re-aranžování skladeb zakázaných Ministerstvem pro rovnost pohlaví a rodiny. Nahrávka byla pojmenována 19 Song (Love Songs That Teens Cannot Listen To) a Phantom do ní zahrnuli texty z Mirotic (TVXQ), Strong Baby (Seungri), Truth in Alcohol (Exhibit), I'm This Kind of Person (DJ DOC), Alcohol (Vibe), Hands Up (2PM), Knock Out a Don't Go Home (GD&TOP) a Americano (10cm).
 
Další projekt se objevil v listopadu. Jmenoval se Freddie Phantom Mercury Singing The Boys a hlavním charakterem byl tentokrát pouze Sanchez, který imitoval zpěv Freddie Mercuryho za doprovodu skladby The Boys od SNSD. Následovalo KR/NZ/JP Tripartite Conference.
 
Z projektové skupiny se stala oficiální věc 24. listopadu, kdy bylo oznámeno, že trio Phantom vydá první singl Hole In Your Face, toto oznámení následovalo teaserem, který okamžitě vzbudil vlnu pobouření a kontroverzních myšlenek z důvodu přítomnosti dívky, jež byla střelena do hlavy. Společnost nakonec byla nucena celé video cenzurovat.
 
Ačkoli již vydali singl, oficiální debut se udál až mnohem později s mini albem Phantom City. Ještě před tím se Phantom několikrát objevili v hudebních videích Verbal Jinta, také účinkovali na show a koncertech Brand New Music a vyhráli cenu Rookie of the Month od Cyworld. Také se objevili v klipu od rappera Skull a rovněž performovali na akci Swingse, kde se objevili undergroundoví rappeři jako Vasco, Vismajor, Geeks, Beenzino, Black Nut a další. Jejich přítomnost si vyžádal i Cosmo Bikini Festival časopisu Cosmopolitan.
 
Jejich před debutovou činnost ukončil 7. srpna singl Seaweed Soup.


 
2012 - dnes: Debut: PHANTOM City, follow up PHANTOM Theory, studiové LP & singly
Phantom konečně debutovali se svým prvním mini albem 16. srpna 2012. S ním přišlo i hudební video pro Burning. Phantom si na svůj debut vedli na hitparádách poměrně dobře, možná právě proto, že v podvědomí posluchačů již měli své místo. Phantom zhruba po půl roce vydali druhé mini album Phantom Theory a srdce fanoušků si nepřestali dobývat ani poté, přišly singly Come As You Are, I Already Know a New Era, následované prvním studiovým albem Phantom Power v květnu 2014.
 
Jejich poslední akcí byly singly Sky High a A Story About My Ex.
 
Od svého debutu se Phantom podíleli na různých aktivitách společnosti, ať už jako jedinci či skupina. Sancheze si velmi oblíbil Verbal Jint, zatímco Hanhae často spolupracuje s TROY, převážně Kantem. Kiggen neopomenul sólové aktivity a Hanhae se k němu začátkem roku 2015 připojil. Dle slov Sancheze se i v jeho případě brzy dočkáme nějakého sólíčka.
Hanhae se také účastní SMTM4. 

2016: Sólové počiny
Chapci se věnují sólovým aktivitám a Sanchez se po vzoru Hanhae zúčastnil SMTM5. 

 

2017: Skupina se na konci roku po koncertě BRANDNEW Year 2017 BRANDNEW Season rozpadla, ale KiggenSanchez i Hanhae zůstávají pod Brand New Music.

TOP0 článků

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
1,3%
Čína
46,9%
Japonsko
34,8%
Vietnam
5,4%
Thajsko
8%
Filipíny
0,5%
Indie
0,5%
Singapur
0,6%
Mongolsko
0,3%
Jiná
1,8%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9