Umělecké jméno: Hanbyul (한별)
Jméno: Jang Han Byul (장한별)
Anglické jméno: Jason Jang
Narozen: 4. července 1990 v Austrálii
Výška: 185 cm
Váha: 60 kg
Krevní skupina: A
Jazyky: angličtina, francouzština, latina, korejština
Koníčky: snowboarding, basketbal, fotbal
Oblíbenci: Michael Jackson, Bruno Mars



Než odjel do Koreje, studoval v Austrálii zubařinu. Ačkoli byl vzorným studentem, učení mu připadalo těžké a zabíralo spoustu času. Jeho rodiče z rozhodnutí stát se K-pop idolem neměli zrovna radost. Jeho maminka kvůli tomu hodně brečela a tatínek byl vystresovaný. Nicméně Hanbyul se svého cíle nevzdal a stal se celebritou.

Do konce roku 2014 byl členem původně rockové kapely LEDApple (připojil se ke skupině s vydáním singlu CODA). Hanbyul nikdy nebyl leaderem LEDApple, ač se to tak mohlo zdát. Je totiž velmi výraznou osobností. Zřejmě i proto se rozhodl ze skupiny vystoupit a jít si svou vlastní cestou.

Rozsah jeho vokálu si můžete ověřit i na různých coverech, které nazpíval. Hanbyul je mezi fanoušky známý jako "ten, který dokáže zazpívat všechno".
Hanbyul si rád utahuje z lidí a je i dost upovídaný. Několikrát prokázal i své taneční kreace nejen v choreografiích LEDApple, ale například i předváděním tanečních choreografií korejských dívčích skupin.

Má pochopitelně australský přízvuk a nikdy se nedokázal udržet, aby se nesmál členům LEDApple za jejich nulovou úroveň angličtiny, když se náhodou o něco pokusili.
Když uvidíte komentář typu "má sice australský přízvuk, ale anglicky mluví docela dobře", budete vědět, že takový člověk nemá páru o tom, jak zní australská angličtina nebo korejský přízvuk. Hanbyul se totiž musel pořádně korejsky naučit až, když do Koreje přicestoval a chvíli mu to trvalo. Zpočátku měl potíže nekomentovat věci anglicky, ale postupem času, když si již zvyknul, mu zase přišlo divné používat angličtinu.
 

TV

[2011] Lee Seung Yeon With 100 Women
[2012] Simply K-Pop
[2012] US M! Countdown
[2013] After School Club


FOTO: infokpop.com

TOP0 článků

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
1,3%
Čína
46,9%
Japonsko
34,8%
Vietnam
5,4%
Thajsko
8%
Filipíny
0,5%
Indie
0,5%
Singapur
0,6%
Mongolsko
0,3%
Jiná
1,8%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9