Eddy Kim

Autor AsianStyle, 31.07.2014
Alba The Manual, The Manual Deluxe Edition, Miles Apart
Aktivní 2011 - současnost
mystic89.net/artists/eddy...
www.youtube.com/user/welc...
www.facebook.com/official...
twitter.com/soulquaker
instagram.com/soulquaker_...
Umělecké jméno: Eddy Kim
Rodné jméno: Kim Jung Hwan 
Datum narození: 23. listopadu 1990 
Místo narození: Soul, Jižní Korea
Výška: 174 cm
Znamení: Střelec


Eddy Kim je známý z hudební soutěže Superstar K4 jako Top 6. Ačkoliv je tak mladý, už má za sebou službu v armádě. Mluví plynule anglicky, protože studoval hudbu na Berklee v Bostonu. Umělecké jméno Eddy si zvolil proto, že v Americe neuměli vyslovit jeho pravé jméno Jung Hwan. Ovšem také proto, aby nebyl spojován se Superstar a lidé ho nenazývali tím, kdo nevyhrál. 

V současné době patří pod agenturu Mystic89. Zaujal nejen barvou svého hlasu, ale i tím, že hraje na kytaru a skládá vlastní písně. Rád by jednou spolupracoval s Johnem Meyerem. Líbí se mu zejména hudba 90. let.



Svoje první album, nazvané The Manual, vydal 11. dubna 2014. Ještě předtím vyšel videoklip na píseň 2 Years Apart. Samozřejmě že i titulní skladba The Manual se dočkala svého MV, jež se natáčelo v Amsterdamu. Všechny skladby si Eddy napsal sám.

Dne 18. července vyšlo Eddymu přebalové album The Manual Deluxe Edition, které navíc obsahovalo skladbu Darling. I ta se mohla pochlubit hudebním videoklipem v letním duchu. Tato speciální edice byla vydána jako dárek pro fanoušky k příležitosti oslavy sto dnů od zpěvákova debutu. 



Eddy Kim o sobě v jednom pořadu prohlásil, že dokáže zaujmout dívku svým zpěvem a nazval se špatným hochem, neboť se s dívkami rozchází častěji, než je záhodno. O kariéře zpěváka snil už od dětství. Když byl na střední škole, vzali ho rodiče k jednomu producentovi a ten uznal, že má opravdu talent. Od té doby ho rodiče v hudební dráze podporovali. 

Své druhé album s názvem Sing Sing Sing vydal Eddy 21. ledna 2015 a všechny písničky si složil sám. Nejprve zveřejnil jako předkrm videoklip pro Apologize a poté vydal MV k titulní baladě My Love. Na jaře pak spolupracoval se Solar ze skupiny Mamamoo a nazpíval s ní duet Coffee & Tea. V dubnu 2016 zas spolupracoval s Lee Sung Kyung na písni My Lips Like Warm Coffee. O rok později se vrátil se singlem Heart Pound, jenž i s klipem vyšel 9. června 2017. Dne 28. června téhož roku vyšlo najevo, že chodí se Sojin ze skupiny Girl’s Day, po několika měsících se však rozešli. V listopadu vydal vtipnou píseň Bet On Me a v prosinci singl Poom.



Na jaře roku 2018 překvapil fanoušky novým singlem, který nazval Whoa Whoa. Singl vyšel 16. dubna a kromě oficiálního videoklipu vyšla i speciální akustická verze. Eddy si píseň napsal sám a otextovala mu ji známá textařka Kim Eana.

Svoje třetí mini album Miles Apart, jehož námětem byly rozchody, vydal 11. října, spolu s videoklipem k titulní písni Trace. Tentokrát vyzkoušel zase trochu odlišný styl a zmíněné album si celé sám produkoval. Jeho kariéře výrazně uškodil podíl na kakao talk sexuálním skandálu v roce 2019.


FOTO: generasia.com, soompi.com

TOP0 článků

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
1,3%
Čína
46,9%
Japonsko
34,8%
Vietnam
5,4%
Thajsko
8%
Filipíny
0,5%
Indie
0,5%
Singapur
0,6%
Mongolsko
0,3%
Jiná
1,8%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9