Momo Wu

Autor Mei, 29.07.2014
Alba Jiu Xian Zai Wu Suo Bu Zai
Aktivní 2012 - současnost
www.facebook.com/WuMoChou...
Wu Mochou (吳莫愁), známá především jako Momo Wu, je čínská zpěvačka, která se proslavila svou účastí v 1. sezóně pěvecké soutěže Hlas Číny, kde obsadila stříbrnou příčku.
 
Momo Wu se narodila 18. dubna 1992 v Qiqiharu v Heilongjiang v Číně jako dcera neznámého zpěváka. Během dětství následovala své rodiče, kteří v karavanu cestovali napříč celou Čínou. Když jí bylo 18 let, její otec zemřel. Aby si ho navždy pamatovala, nechala si jeho portrét vytetovat na levou paži.
 
V roce 2011 byla přijata na hudební konzervatoř Shenyang. Kromě studia začala také zpívat v místní hospodě. V repertoáru měla R&B, rock a řadu dalších hudebních žánrů. Postupně si utvořila svůj vlastní hudební styl.
 
V roce 2012 se zúčastnila Hlasu Číny, jednoho z nejpopulárnějších televizních pořadů v Číně. První píseň, kterou tam tehdy zpívala, byla Price Tag od Jessie J. Momo si do svého týmu vybral porotce Harlem Yu, který se později stal jejím rádcem, a dotáhli to spolu opravdu daleko.

 
Během sérií soutěže si někteří diváci stěžovali na její vystoupení a říkali, že ničí písně. Ale Momo, jejíž hlas má podobnost například s Kimbrou, Amy Winehouse, Duffy nebo Gin Wigmore, byla na svůj vlastní styl velmi pyšná.
 
Nakonec v soutěži obsadila druhé místo, Velký osobitý smysl pro humor a pozitivní postoje jí od té doby přinesly velkou skupinu fanoušků.
 
Dne 21. listopadu 2012 pak Momo vydala svůj první singl I Will Give You (我要給你), na kterém spolupracovala spolu se svým bývalým mentorem z Hlasu, Harlemem Yu. Měsíc na to vydala další píseň, Sunshine Legend (陽光傳奇), kterou si zazpívala společně s Li Daimo. Píseň byla přijata jako nová píseň města Shenyang.
 
V roce 2013 si Momo zahrála také ve filmu. Získala roli v Better and Better (越來越好之村晚) a zpívala tam píseň I Will Give You (我要給你). Dne 21. března pak vydala další singl pojmenovaný Love Love Love Love (愛愛愛愛), který byl následně použit ve filmu The Chef, the Actor, the Scoundrel (厨子戏子痞子).


 
Od prosince 2012 do února 2012 se Momo zúčastnila také talentové soutěže na CCTV s názvem Dreams Chorus, což je čínská verze Clash of the Choirs. Jako vedoucí šanghajského týmu zpívala pro charitativní fondy Raleigh China: Expeditions. I když její tým soutěž nevyhrál, navýšil výtěžek na 37 milionů yuanů (cca 122 544 000 Kč).
 
Momo nabyla obrovskou popularitu. Od New Weekly získala titul Zpěvák roku. V roce 2012 pak také na China Charm Awards. Kromě toho také vyhrála na Different Glamour Award 2012. Na Women's Media Awards 2012 pořádaném UN Women a NetEase v tom samém roce vyhrála také cenu Model.
 
V roce 2013 Momo podepsala smlouvu s Pepsi a následně vydala nový singl Live For Now Momo (就现在). Hudební video k písni rychle překonalo čínský rekord a stalo se nejsledovanějším videem s více než 200 miliony zhlédnutími.
  
Dne 23. dubna 2014 Momo vydala své první studiové album Jiu Xian Zai Wu Suo Bu Zai.
 
Také spolu s dalšími zpěváky (Jolin Tsai, Aaron Kwok, Show Luo) nazpívala další píseň ve spolupráci s Pepsi. Tentokráte se jednalo o píseň k Mistrovství světa ve fotbale 2014 s názvem Shake Your Body.
 
V červenci pak vydala hudbení video k písni Camayzing.

TOP0 článků

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
1,3%
Čína
46,9%
Japonsko
34,8%
Vietnam
5,4%
Thajsko
8%
Filipíny
0,5%
Indie
0,5%
Singapur
0,6%
Mongolsko
0,3%
Jiná
1,8%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9