Redaktori odporúčajú: Umelecké multitalenty

15:00 | 14.08.2017 monika 0
Niektorí ázijskí umelci sú skutočne všestranné talenty a čoho sa chytia, to sa im darí. Dnes sa pozrieme na zoznam najväčších multitalentov. 
Jackie Chan
Jackie Chan FOTO: cineplex.com

Eunka:

Všestranně nadaných umělců je v Asii opravdu hodně. Já si tentokrát vybrala jednu ženu a jednoho muže. Velmi talentovaná a šikovná po všech stránkách je pro mě IU. Všichni ji známe jako úžasnou zpěvačku, ale ona je i textařkou, skladatelkou a producentkou písní. Kromě toho se věnuje herectví a v této oblasti je stále lepší a lepší. Je krásná a má styl, proto zvládne i roli modelky. Píše si deník a zaznamenaných pocitů pak využívá při psaní písní. Také hraje na piano a kytaru. 

Dáma měla přednost a nyní je na řadě talentovaný muž. Tím je pro mě Huang Zitao. Na co sáhne to se mu daří a to mu jde. Jako rapper a zpěvák si sám píše a produkuje písně, dokonce teď dělal hudbu i k muzikálu. Stejně tak rád se věnuje herectví. Fanoušky okouzlil i v několika show, např. jako taťka v Charming Daddy (viz. ukázka) nebo jako voják v čínské verzi Real Men. O jeho posedlosti módou není třeba ani mluvit a i na tomto poli využívá svůj talent, když spolupracuje s různými značkami a sám občas také něco navrhne. Nakonec nesmíme zapomenout na bojová umění a tanec. 

 

Mei:

Za mne jasná volba - Wang Leehom! Je zpěvák, textař, skladatel, herec, producent, režisér a umí hrát na většinu hudebních nástrojů od moderních po tradiční (klavír, kytara, vibrafon, xylofon, bicí, housle, erhu, guzeng, harmoniku, bubny…). Dokáže hrát téměř na vše, co mu dáte. Co se týče sportu, věnoval se basketbalu, boxu a zkušenosti má i v kung-fu. A vlastně je i poměrně dobrý tanečník. Také umí mluvit několika jazyky - anglicky, čínsky, francouzsky a japonsky. A jako bonus umí jazykem udělat uzel na stopce od třešně a podobné divné věci.

Těžko najdete někoho talentovanějšího a víc multitalentovaného... podobně multitalentovaný je například i Jackie Chan, ale v úplně jiném směru... Leehomovi se přibližuje další taiwanská star, Jay Chou, ale Leehom těch hudebních nástrojů zvládá přeci jen trochu víc.

 

Hodně talentu v sobě skrývají také někteří členové korejské skupiny JJCC, jejímž tatínkem je Jackie Chan. Například Eddy Oh je dobrý ve zpěvu, v rappu, je skvělým moderátorem, tanečníkem je vtipný, je výtečný sportovec a navíc umí skvěle kung-fu - absolvoval totiž akademii Jackieho Chana. Takže i salta a jiné akrobatické kousky jsou pro něj hračkou.



A podobně je na tom také Prince Mak. Ten akademii absolvuje právě teď a dělá velké pokroky! Kromě zpěvu, rapu, moderování, je výtečným tanečníkem. Aktuálně je také hercem. Navíc má obrovský smysl pro humor a je radost ho vidět něco moderovat nebo vystupovat v nějaké show. Umí hrát dobře na kytaru a klávesy, je skvělý v beatboxu a také je dobrým hudebním skladatelem. 

abhorsenka:

Největší multitalent? Napadá mě Jackie Chan, Jay Chou a pak Henry Lau. Toho prvního je zbytečné představovat, o tom druhém se zmiňovala Mei a já jen doplním, že jeho režijní filmový debut Secret je super. Henry Lau patří k SUJU a kromě zpěvu tance a herectví hraje skvěle na housle. 

Kali:

Hraje, bojuje, režíruje, je komikem, zpívá, věnuje se produkci, píše scénáře, pracuje pro svou charitu a mimo jiné navrhuje ponožky - to vše je Jackie Chan... Jestli tohle není umělecký multitalent, tak už vážně nevím! U tohoto tématu jsem nepřemýšlela a moje rozhodnutí ihned padlo na Jackieho. Ten jeho umělecký multitalent je vůbec jedna z těch věcí, které na něm mám moc ráda. Jackie zkrátka nežije jen herectvím ale vším kolem filmu - vždyť i za množství úloh v jednom filmu byl zapsán do Guinnessovy knihy rekordů. Bylo to ve filmu Chinese Zodiac a Jackie byl v závěrečných titulcích uveden jako scénárista, režisér, herec, producent, výkonný producent, kameraman, umělecký režisér, produkční manažer, koordinátor cateringu, osvětlovač, skladatel, zpěvák úvodní písně, rekvizitář a kaskadér.
...Jackie Chan je v tomto ohledu prostě nepřekonatelný.

Jackie Chan ve své písni, kterou nazpíval k filmu Chinese Zodiac, jenž se dostal do Guinnessovy knihy rekordů.

anya0305:

Když se řekne multitalentovaný umělec, napadne mě jich opravdu spousta. Protože to tu ale nemůžu zabrat celé sama, představím vám alespoň pár z nich. Prvním z nich je Lu Han. Zpívá, hraje ve filmech, natáčí reklamy, fotí pro obálky časopisů, je tváří několika módních značek a dvakrát se dokonce dostal do Guinnessovy knihy rekordů. Objevuje se také v televizních show, můžu jmenovat například Keep Running, což je čínská verze Running Mana. Lu Han podle mě rozhodně patří mezi multitalentované umělce. To by za Čínu bylo vše, teď se přesuneme do Koreje.



Z korejských umělců mě napadli hned dva - Sung Kyu z Infinite a Ravi z VIXX. Sung Kyu je zpěvák, herec, skladatel a moderátor. Také se objevuje v televizních show. V show The Genius: Rules of the Game ukázal, že je velmi inteligentní a mazaný. Ravi určitě taky patří mezi multitalentované umělce, je to zpěvák, skladatel a také se účastní televizních show, například Show Me The Money 4.

 

Dúfame, že vás náš výber potešil. Kto je však podľa vás najväčší multitalent medzi ázijskými umecami? O svoj názor sa s nami určite nezabudnite podeliť v komentároch.

Budúci pondelok 21.8 o 15.00 vás opäť bude čakať nový diel tejto série, a to na tému Najlepšia choreografia.

Diskuze

TOP0 článků

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
1,3%
Čína
46,9%
Japonsko
34,8%
Vietnam
5,4%
Thajsko
8%
Filipíny
0,5%
Indie
0,5%
Singapur
0,6%
Mongolsko
0,3%
Jiná
1,8%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9