Boom Boom Satellites ukončila svou činnost

16:00 | 22.10.2016 kvacm 3
Japonská skupina Boom Boom Satellites ukončila letos po 26 letech svou kariéru kvůli úmrtí kytaristy a zpěváka.
Michiyuki Kawashima a Masayuki Nakano
Michiyuki Kawashima a Masayuki Nakano FOTO: Oficiální Facebook skupiny
Takhle by to končit rozhodně nemělo, ale stalo se to. Hlavní tvář skupiny Boom Boom Satellites Michiyuki Kawashima nás ve 47 letech opustil i se svým úžasným hlasem.

Skupina vznikla původně na univerzitě v roce 1990 dvojicí Michiyuki Kawashima a Masayuki Nakano. Během několika let se dostali přes japonské festivaly do Evropy a Ameriky. Složili i songy k mnoha anime a CGI filmům, jako například Appleseed, Vexille nebo Starship Troopers Invasion.



Všechno se vyvíjelo dobře. Jenomže v roce 2012 byl zpěvákovi diagnostikován nádor na mozku. Z toho důvodu byli v roce 2013 nuceni kvůli léčbě svá turné zrušit, i když dalším rokem začali opět skládat své písně a v roce 2015 vydali nové album Shine Like a Billion Suns.

Bohužel Michiyuki Kawashima nám letos odešel. Rozloučil se svou ženou, svými přáteli, kolegy a hlavně se svými dvěma holčičkami. Dne 9. října 5:12 odpoledne svůj boj prohrál.

Skupina následně oznámila, že Boom Boom Satellites už bez své hlavní postavy nebude tím, čím byla, a tak svou činnost ukončí.

Naštěstí se skupině podařilo ještě letos vydat poslední singl LAY YOUR HANDS ON ME, který Michiyuki Kawashima ještě stihl nazpívat. Jako odměnu za tvrdý boj získal singl od fanoušků a milovníků hudby ocenění MTV - Best Dance Video.


Diskuze

TOP0 článků

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
1,3%
Čína
46,9%
Japonsko
34,8%
Vietnam
5,4%
Thajsko
8%
Filipíny
0,5%
Indie
0,5%
Singapur
0,6%
Mongolsko
0,3%
Jiná
1,8%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9