Turbo – fakta a zajímavosti

17:00 | 14.09.2017 BoraBene 0
Turbo, ve kterém vystupuje Kim Jong Kook z Running Mana, velice ovlivnilo korejskou taneční hudbu. Podívejte se, jaká byla jejich cesta k úspěchu.
Turbo
Turbo FOTO: youtube.com
Turbo je jihokorejské duo, které debutovalo v roce 1995 a z kterého se v roce 2015 stalo trio. Původně v něm vystupovali Kim Jong Kook a Kim Jung Nam, který skupinu v roce 1997 opustil. Po konkurzu na nového člena se přidal Mikey.

Před Turbo debutem se Kim Jung Nam živil jako DJ a Kim Jong Kook byl vokalista ve středoškolské kapele.

První album neslo název 280 km/h Speed a debutová píseň My Childhood Dream. Jejich popularita rostla tak šíleně rychle, že dostali přezdívku „šílená děcka taneční hudby“.

Po rozpadu Turbo zmizelo do ústraní, které bylo tak efektivní, že policie byla vyzvána k tomu, aby prozkoumala, kde se členové nachází. Protože veřejnost volala po jejich návratu, Kim Jong Kook se vrátil na hudební scénu s Mikeym.



Kim Jong Kook má na kontě několik úspěšných sólových alb, Mikey vystupoval v triu M3 a Kim Jung Nam v pětičlenné skupině SNAP, ale zkusil si i sólo.

V prosinci 1998 se účastnili koncertu, kam byly pozvány skupiny z Jižní Koreje, Japonska, Hongkongu, Malajsie a Taiwanu. Kim Jong Kook měl zrovna další nesnáze s vedením, a tak se rozhodl protestovat a na koncertě nevystoupil a odešel bez úklony. Neslušné chování sklidilo značnou kritiku, protože koncertu se zúčastnili i vlivní politikové z celé Asie. Kvůli tomuto incidentu bylo Turbu zakázáno vystupovat na televizních obrazovkách. Po vypršení banu se vrátili v plné síle.

Na oslavu výročí 20 let od založení skupiny se sešli všichni tři členové a na svět přišlo album Again, vydané na Vánoce 2015. Ve videu to pořádně rozjíždí Lee Kwang Soo a Cha Tae Hyun a v úvodu slyšíme hlas Yoo Jae Suka.



Kromě obvyklých alb vydali i remix alba. Vánoční „X-Mas Dance Party Mix with Turbo“, letní „Turbo Summer Remix“ a na oslavu nového tisíciletí „Millennium Turbo Dance Megamix“.

K oslavě nového tisíciletí zahrnovalo 2 tisíce alb E-mail My Heart speciální poukaz, který garantoval kopii dalších alb.

Na začátku roku 2015 oznámil hudební distributor, že chystají album k výročí 20 let od debutu Turba. Album se jmenuje „Reboot: The Best“, obsahuje dvě CD s největšími hity Turbo. Nikdo z členů nedal k vydání souhlas a peníze za jeho koupi nejdou do správné kapsy.

Will Smith jim nabídl spolupráci na jeho písni Just the Two of Us, kterou se rozhodl, že vydá i v asijské verzi a zvolil k tomu korejštinu.



ZDROJ: wikipedia.com, naver.com

Diskuze

TOP0 článků

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
1,3%
Čína
46,9%
Japonsko
34,8%
Vietnam
5,4%
Thajsko
8%
Filipíny
0,5%
Indie
0,5%
Singapur
0,6%
Mongolsko
0,3%
Jiná
1,8%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9