Yoon Jong Shin – fakta a zajímavosti

17:00 | 28.09.2017 BoraBene 3
Seznamte se s Yoon Jong Shinem, talentovaným zpěvákem, který si určitě zaslouží vaši pozornost.
Yoon Jong Shin
Yoon Jong Shin FOTO: culturemmag.com
Písničkář, zpěvák, moderátor a komik se narodil 15. října 1969 v Soulu. Se svou manželkou, bývalou profesionální tenistkou, mají tři děti – kluka a dvě holky. Jeho manželka měří 174 cm, Yoon Jong Shin je o 4 cm menší.

V roce 1990 debutoval jako hostující zpěvák pro skupinu 015B. Rok poté vydal své první sólové album Like the first time we met, které mělo velký úspěch, ale pokračoval i ve spolupráci s 015B.

Od roku 2009 působí v Radio Star a od roku 2013 ho můžete vidět i v reality show Barefooted Friends. Působil také v populární show Family Outing.

V pořadu Healing Camp se divákům svěřil, že trpí Crohnovou nemocí, na kterou není lék. Zánětlivé onemocnění postihuje střeva a žaludek od úst až po konečník, a i když nemusí být fatální, znepříjemňuje život. Krátce poté, co se seznámil se svou manželkou, musel podstoupit operaci, ale Jun Mira ani na chvilku nepomyslela na to, že by ho opustila: „Hned po několika schůzkách jsem věděla, že tohoto muže si chci vzít. Neměla jsem v úmyslu se s ním rozejít jen proto, že je nemocný.“



Byl porotce v talentové show SuperStar K, série 1-3 a 5-7.

V roce 2001 založil nahrávací a talentovou společnost Mystic Entertainment, pod níž vystupují Eddy Kim, Thunder, Brown Eyed Girls, Seo Jang Hoon a mnoho dalších výborných umělců.

Skládá a píše písně. Mnohé z nich nabízí svým známým, kteří z toho nejsou vždy tak nadšení, jak by si Yoon Jong Shin představoval. Mezi hvězdné interprety, kteří nabízenou píseň odmítli, patří Lee Hyori, s níž v letech 2008-2010 účinkoval ve Family Outing. Zpěvák jí nabídl píseň přes mail, ale Lee Hyori odepsala, že není spokojená. Takto dostala dalších deset písní, než mu řekla, ať s tím přestane. Píseň King of Regrets nabídl i zpěvačkám, jako jsou BoA a Lyn, ale i princi balad Sung Shi Kyungovi, který poznal, že není první, kdo si píseň poslechl, a vtipkoval, že je použitá. I Hope I Hope je píseň, kterou původně měli zpívat Super Junior, ale také ji odmítli. Původní název Forgetful zněl Taeyeon Ballad, ale SM ji odmítlo, protože zpěvačka měla v té době již nabitý program.



Studoval korejský jazyk a literaturu na univerzitě Yonsei v Soulu.

Každý měsíc od roku 2010 vydává píseň v rámci Monthly Project. Podílejí se na nich neznámí i známí zpěváci, písničkáři, rappeři a vlastně kdokoliv, kdo je talentovaný. Yoon Jong Shin dává na výslunní jména, která si zaslouží pozornost. Nebojí se experimentovat a zkoušet, co se lidem líbí. Zkuste si poslechnout spolupráci s Kyuhyunem, Seventeen nebo Zicem.

ZDROJ: wikipedia.com, naver.com, soompi.com
FOTO: facebook.com/monthlyjs

Diskuze

TOP0 článků

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
1,3%
Čína
46,9%
Japonsko
34,8%
Vietnam
5,4%
Thajsko
8%
Filipíny
0,5%
Indie
0,5%
Singapur
0,6%
Mongolsko
0,3%
Jiná
1,8%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9