Jang Hyuk - Fakta a zajímavosti

17:00 | 04.05.2017 Eunka 0
Oblíbený korejský herec zazářil například v seriálech Voice, Fated To Love You nebo Thank Yoo. Je ženatý s instruktorkou pilates a má tři krásné děti. V tomto článku si o něm povíme několik dalších zajímavostí.
Jang Hyuk
Jang Hyuk FOTO: kdramastars1.wordpress.com
Narodil se 20. prosince 1976 v Busanu, kde strávil skoro celé dětství. Jang Hyuk je umělecké jméno, doopravdy se jmenuje Jung Yong Joon. Má krevní skupinu 0 a vystudoval Seoul Institute of the Arts.

Jak přišel ke svému uměleckému jménu Jang Hyuk? Jmenuje se tak jeho dlouholetý manažer, kterého si velmi váží. Naznal, že to jméno zní skvěle a tak jej převzal.

Debutoval v roce 1997 v televizním seriálu Model. O rok později se objevil i ve filmu Zzang. Zahrál si také ve videoklipu To My Mother od legendární skupiny g.o.d. 

V roce 2004 byl obviněn z toho, že se snaží vyhnout povinné vojenské službě. Byl z toho skandál a nezbylo mu nic jiného, než se omluvit a do armády okamžitě nastoupit. 

Skandál s vojnou si u diváků vyžehlil svým skvělým výkonem v dojemném seriálu Thank You, který pojednává o malé holčičce, která je HIV pozitivní. Tato role mu také přinesla cenu na MBC Drama Awards. Nejvíce cen a slávy však pobral za historický seriál Chuno.

Aby okouzlil svou manželku, byl ochoten navštěvovat lekce pilates a nosit legíny. Na její hodiny chodilo 41 žen a jen jeden muž, který to po týdnu vzdal. Jang Hyuk vydržel a s půvabnou Kim Yeo Jin se oženil 2. června 2008.



Jeho žena je o dva roky starší a bývala instruktorkou pilates. Porodila mu tři děti. První syn se páru narodil v roce 2008 a druhý o rok později. Dcerušky se dočkali v roce 2015.

Roli otce si užívá a prozradil, že je to veliká odpovědnost. Po narození prvního syna často myslel na svého vlastního otce a jeho pocity. Když měl syna poprvé pochovat, bál se jeho křehkosti a vůbec nevěděl jak na to. 

Kdyby nebyl hercem, stal by se učitelem, protože ho baví komunikace s lidmi a rozhovory o zajímavých věcech.

Už přes deset let  se věnuje bojovému umění. Ovládá taekwondo a Jeet Kune Do. Kromě sportu rád zpívá, sleduje filmy a píše scénáře. Je známý tím, že akční scény zvládá sám.

Myslí na své zdraví i na svou rodinu a děti, proto přestal s kouřením a pitím kávy. V roce 2013 napsal knihu Jang Hyuk, Hot-Blooded Man.

Přátelí s Jang Na Rou, se kterou si zahrál v seriálech Fated To Love You a Successful Story of a Bright Girl a ve drama speciálu Old Goodbye. Mezi jeho přátele patří i Cha Tae Hyun a Kim Jong Kook.


ZDROJ: soompi.com, es.drama.wikia.com, kdramastars.com
FOTO: kmagazinelovers.tumblr.com

Diskuze

TOP0 článků

Anketa

Z jaké další asijské země, kromě Jižní Koreje, posloucháte hudbu nejčastěji?

Taiwan
1,3%
Čína
46,9%
Japonsko
34,8%
Vietnam
5,4%
Thajsko
8%
Filipíny
0,5%
Indie
0,5%
Singapur
0,6%
Mongolsko
0,3%
Jiná
1,8%
Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9